Cytoflow pompkop de beste keuze voor verpompen van levende cellen

Slangenpompen zijn de standaard voor het verpompen van afschuifgevoelige / shear-gevoelige vloeistoffen. Dit zijn bijvoorbeeld levende cellen in een bioreactor en voedingssuspensies. Het spreekt voor zich dat rustig pompen bij een lager toerental en minimale krachten op de vloeistof uitoefenen voorwaarden zijn om de vloeistof te beschermen.

Er zijn veel methoden om de afschuifkrachten in pompen te vergelijken. Er is gebruik gemaakt van de hemolyse van bloedcellen om de gevoeligheid van de verschillende pompontwerpen te evalueren. Alle testen zijn uitgevoerd in overeenstemming met ASTM en FDA regelgeving*.

Motorsnelheid:
Aantal omwentelingen van de pomp heeft een groot effect op de cel hemolyse. Het is dus noodzakelijk om het toerental zo laag mogelijk te houden. Zie de bijlage voor de vergelijkingstabel.

Pompkop occlusie
Bij slangenpompen is dit de afstand tussen de twee wanden bij het samendrukken van de pompslang. Voor het verpompen van levende cellen is de occlusie instelling van groot belang. Een lagere occlusie zorgt voor een veel lagere hemolyse.  De cytoflow pompkop maakt gebruik van convex rollers en geeft cellen meer ruimte om te bewegen tijdens het samendrukken van de slang. De levensvatbaarheid van de cellen verbetert met 10 tot 25%.

Opbrengst
De Cytoflow pompkop heeft een veel hoge opbrengst en is vergelijkbaar of zelfs hoger dan bij het gebruik van 2 pompkoppen op één aandrijving.

De Cytoflow pompkop is zonder twijfel de beste keuze bij het verpompen van levende cellen en heeft een veel hogere opbrengst dan andere pompkoppen. Bij een gelijke flow is de hemolyse zelfs 50% lager.

* ASTM F756-13 (Standard Practice for Assessment of Hemolytic Properties of Materials) and FDA 21 CFR Part 58 (Good Laboratory Practice for Nonclinical Laboratory Studies) by an ANSI-ASQ National Accreditation Board (ANAB)-accredited laboratory.

Download testrapport

Lees hier verder