Waarom MASTERFLEX?

MASTERFLEX biedt een zeer grote keuze uit aandrijvingen, pompkoppen en slangmaterialen. Dit maakt het mogelijk om een pompsysteem samen te stellen dat exact aan uw wensen voldoet. Het grote assortiment pompslangen zorgt ervoor dat MASTERFLEX slangenpompsystemen breder toepasbaar zijn dan andere merken slangenpompen.

Waar MASTERFLEX verder gaat

MASTERFLEX heeft pompsystemen waarvan de aandrijving gescheiden is van de bediening. Dit houdt in dat u de pompaandrijving veilig buiten de pompruimte kunt bedienen.

Het MASTERFLEX programma heeft diafragma en piston pompkoppen in haar pakket. Deze speciale pompkoppen zijn rechtstreeks aan te sluiten op een MASTERFLEX aandrijving. Mocht het zo zijn dat een slangenpomp toch niet geschikt is voor uw toepassing, dan kunt gewoon overschakelen op een geheel ander pomptype en hoeft u niet een heel nieuwe pompsysteem te kopen!

MASTERFLEX biedt een pompkop voor chemisch resistent PTFE slangmateriaal.

MASTERFLEX biedt een keuze uit maar liefst 20 verschillende slangmaterialen. Chem-Durance Bio is bijvoorbeeld een innovatieve slangformulering en voorzien van een interne, chemisch bestendige liner (dun laagje fluorelastomeer tegen de binnenwand van de slang) en is daarom geschikt voor het verpompen van sterke zuren en basen. Deze slang is USP Class VI gecertificeerd.

9 belangrijkste redenen om voor MASTERFLEX slangenpompen te kiezen

1. Eenvoud
MASTERFLEX pompen zijn eenvoudig te gebruiken. In de meeste gevallen zijn ze binnen enkele minuten te installeren en hebben weinig onderhoud nodig.

2. Verpompen zonder contaminatie
Omdat de vloeistof alleen in contact komt met de slang, kan de pomp de vloeistof niet verontreinigen en de vloeistof de pomp niet verontreinigen. Als u een andere vloeistof wilt verpompen hoeft u alleen maar de pompslang te verwisselen.

3. Economisch 
MASTERFLEX slangenpompen staan er om bekend dat ze vele jaren meegaan en zijn gunstig geprijsd.

4. Nauwkeurig
Elk onderdeel van een MASTERFLEX slangenpomp is ontworpen om aan strenge normen te voldoen en worden uitvoerig getest. U bent dus verzekerd van een zeer hoge nauwkeurigheid

5. Grootste keuze
Door de grote flexibiliteit van een MASTERFLEX pompsysteem zijn er meer dan 10.000 pompconfiguraties met een flowrange van microliters tot vele liters per minuut. Onze pompen zijn ontworpen voor een breed scala van omgevingen, van een laboratorium, industrieel proces tot het gebruik in veldtoepassingen.

6. Duurzaamheid
Een MASTERFLEX slangenpomp heeft geen direct contact met de te verpompen vloeistof, dus heeft een langere levensduur dan andere typen pompen.

7. Veelzijdigheid
Een van de grootste voordelen van de variabele snelheid van de pompen is de grote verscheidenheid van toepassingen met slechts één enkele pomp. MASTERFLEX pompen versterken dit voordeel door het aanbieden van verschillende pompkoppen voor elke pomp. Door het verwisselen van de onderdelen, optimaliseert u de pomp voor uw nieuwe toepassing.

8. Applicatieondersteuning
Metrohm Belgium biedt u niet alleen technische ondersteuning maar helpt u bij het maken van een goede keuze. Geheel vrijblijvend geven wij graag bij u ter plaatse een demonstratie. Onze productspecialisten hebben jarenlange ervaring en kunnen bovendien gebruik maken van een wereldwijd netwerk.

9. OEM toepassingen
MASTERFLEX pompen zijn ideaal voor een breed scala van “original equipment manufacturing” (OEM)-toepassingen. De pompen worden eventueel van uw logo voorzien en waar nodig aangepast voor uw specifieke toepassing.