Drie Doseer Functies in de Nieuwe Masterflex I/P Digital Brushless Process Drives van Cole-Parmer. Onderhoudsarm en gemakkelijk schoon te maken om te besparen op de productie tijd.

De nieuwe Masterflex I/P Digital Brushless Process Drive van Cole-Parmer levert robuuste prestaties en nauwkeurige digitale besturing met drie doseermodi. Deze peristaltische pompen zijn ideaal voor uiteenlopende toepassingen in: laboratoria, proces en industriële omgevingen.
Voor de farmaceutische, voeding, frisdranken, zuivel, en chemische industrie is de pomp bij uitstek geschikt. De pompen hebben dan ook de hoge IP66 NEMA 4X afdichting voor stof en vloeistoffen. Met veel gebruikte reinigings- en ontsmettingsmiddelen is de pomp dan ook makkelijk schoon te maken. De behuizing is leverbaar met 316-RVS roestvast stalen of powder-coated stalen behuizing.

De nieuwe pomp beschikt over meerdere pompprogramma’s: continue verpompen, gekalibreerd doseren, repeterend doseren en op tijdsbasis doseren/verpompen. Het grafische (LCD) display geeft alle processen duidelijk weer waardoor gebruikers in een oogopslag de pompstatus kunnen aflezen.
De nieuwe pompaandrijvingen beschikken tevens over een in te stellen interval (1sec – 24h) waarmee de pomp bijvoorbeeld elke minuut of elke 24 uur een ingesteld volume kan verpompen. Nieuw is de anti-drip functie. Deze functie voorkomt het nadruppelen aan het einde van een dosering wanneer de pomp ingezet wordt voor het afvullen. Deze functie verhoogt de doseernauwkeurigheid en voorkomt vervuiling (vloeistof die naast een fles of bak valt). Het aantal doseringen is van te voren in te stellen en af te lezen in het display. De pompaandrijving is zeer nauwkeurig en beschikt over een stille onderhoudsarme koolborstelvrije motor. Door de pomp te kalibreren zal het ingestelde debiet of volume nauwkeurig verpompt of gedoseerd worden en zullen de werkelijke waarden worden weergegeven in het display. Voor iedere Masterflex slangmaat is een kalibratie uit te voeren en op te slaan.

Ga hier naar de productpagina.