De Cole Parmer Modular Touch-Screen Dispensing Pump – de nieuwe generatie slangenpompen – biedt een ongeëvenaard gebruiksgemak door het kleuren touch screen gebruikersinterface. Het scherm biedt direct een compleet overzicht van alle instellingen en toegang tot vele mogelijkheden om de meest uiteenlopende functieaflopen te maken.

Een wachtwoord voorkomt dat instellingen per ongeluk worden gewijzigd of verwijderd. Via daisy chain zijn maar liefst 99 pompen aan elkaar te koppelen om bijvoorbeeld complexe samenstellingen van vloeistoffen te maken. Door iedere pomp met zijn eigen type Masterflex pompkop en slang uit te rusten zijn verschillende vloeistoffen in een groot bereik te doseren (0,001-1500 mL/min). Per programma (50 totaal) zijn 20 stappen in te bouwen, op te slaan in een computer (USB) en eenvoudig te kopiëren naar een andere pomp. Er zijn verschillende standaardmethoden beschikbaar zoals; continu, versneld, stapsgewijs, pulserend, en pauzerend verpompen. Een programma is te starten met een tijdsvertraging en is zeker het vermelden waard. Met ASCII commando’s is het eenvoudig om met de pomp te communiceren. Voor directe controle is een I/O interface beschikbaar. Door de pompslang te kalibreren is op basis van volume te doseren en wordt de nauwkeurigheid verhoogd.
Deze nieuwe slangenpomp is zonder meer uniek en biedt honderden toepassingen. Niet alleen bij onderzoek waar maximale flexibiliteit gewenst is maar ook bij routinematige klussen waarbij men vaak van programma moet wisselen.

Metrohm Applikon biedt uiteraard de mogelijk om bij u ter plaatste een geheel vrijblijvende demonstratie te verzorgen. Vul hiervoor dit contactformulier in.

Meer informatie vindt u op deze pagina.