Sinds de introductie is de Puri-Flex pompslang veelvuldig ingezet voor het verpompen van o.a. sauzen, yoghurt, agar, melasse, diverse crèmes, lijmen, harsen, water gedragen verf en verfpigment.

De Puri-Flex pompslang is stugger dan siliconenslang en gladder dan bv Norprene pompslang. Hierdoor zuigt de Puri-Flex pompslang zeer goed aan waardoor de opbrengst met viskeuze vloeistoffen hoger is dan bij traditionele pompslangen. Vaak is het zelfs mogelijk om een kleinere pompslang toe te passen, wat de nauwkeurigheid (zeker bij het afvullen van kleine volumes) ten goede komt. Doordat de Puri-Flex pompslang semi transparant is zijn vloeistoffen en evt. verontreinigingen goed waar te nemen.
Puri-Flex pompslang kan toegepast worden voor het verpompen van verwarmde vloeistoffen tot een temperatuur van 80 graden Celsius. Twee andere voordelen t.o.v. siliconen pompslangen zijn dat Puri-Flex pompslang tot 10x langer meegaat en ook bij een hogere tegendruk gebruikt kan worden. Deze voordelen zijn o.a. interessant als er een (steriele) vloeistof over een filter verpompt moet worden waarbij de tegendruk oploopt.

Puri-Flex pompslangen voldoen aan FDA-21 CFR 177.260, USP Class VI, ISO 10993 Part 4 en 5 en is geschikt voor ISO 9001 clean room manufacture.
Interesse? Informeert u eens naar de verkoopprijs, ook deze is zeer interessant. Klik hier om meer informatie aan te vragen.