De nieuwe Masterflex slangenpomp – een slangenpomp dispenser met poeder coating – 07575-20 heeft als basis een stalen behuizing met poeder coating en is hierdoor goedkoper dan de duurdere SS316 versie.

Deze peristaltische pomp is ideaal voor het verplaatsen van vloeistof en doseringen. In procesomgevingen is het eenvoudig reinigen van de pompbehuizing een belangrijk voordeel. De behuizing is namelijk volledig afgesloten en heeft een IP66 en NEMA 4X rating (stof en vloeistof ).
De precisie slangenpomp biedt een analoge externe bediening en eenvoudige programmering, ideaal voor geautomatiseerde toepassingen. De borstel loze en onderhoudsvrije, pomp, heeft een toerental ratio van 1 tot 6000 met een snelheidscontrole van ± 0,1% nauwkeurigheid.

De pomp heeft een programmeerbare doseerfunctie die het mogelijk maakt om een serie van doseringen uit te voeren met een tussenliggend in te stellen tijdsinterval. Met een geprogrammeerde kalibratie wordt de nauwkeurigheid verhoogd. De pomp slaat per slangdiameter een kalibratiewaarde op. De draairichting is eenvoudig te kiezen om zo de slang leeg te maken zonder verlies van vloeistof.

Het grafische LCD-scherm toont vier functies: continue verpompen, gekalibreerd doseren, repeterend doseren en op tijdsbasis doseren/verpompen. De drive is programmeerbaar via het toetsenbord met in te stellen toetsenvergrendeling om programma’s af te schermen. In het menu is er keuze uit zeven talen voor programmering en bediening.

De eenvoudig te reinigen washdown drive is bestand tegen de gebruikelijke schoonmaakmiddelen en ontsmettingsvloeistoffen. Gewoon afspoelen voor eenvoudig onderhoud.

Ga hier naar de productpagina.