Verpompen hoge tegendruk

Masterflex slangenpompen zijn goed in staat om te verpompen bij tegendruk of om druk op te bouwen. De maximale werkdruk (continue druk) en de maximale tegendruk (kortstondig) hangt af van het type slangmateriaal, de slangmaat en de gebruikte pompkop. Stugge slangmaterialen zoals Tygon, Norprene, Pharmed en Chem-Durance presteren beter dan Siliconen en C-flex slangmateriaal.

De tegendruk heeft uiteraard invloed op de levensduur van de gebruikte slang. Het is daarom raadzaam een slangmaat te kiezen met een gunstige binnendiameter/wanddikteverhouding. In vele gevallen zal dikwandig Masterflex High-Performance slangmateriaal de voorkeur hebben. De werkdruk en de maximale tegendruk van alle slangmaten staan beschreven in “Slangmaterialen”

Noprene en Pharmed BPT High Pressure slangmateriaal

In de L/S-serie biedt het Masterflex programma speciale hoge druk slangen. Deze slangen zijn stugger dan normale slangen en kunnen alleen worden toegepast in een Masterflex L/S High-Performance pompkop. Er is High pressure Norprene en High pressure Pharmed BPT slangmateriaal beschikbaar. High pressure Pharmed BPT voldoet aan USP VI en FDA-21 CFR 177.2600

Slangmaat debiet [ml/min] max. tegendruk continue max. tegendruk kortstondig

L/S 16HP

0,9-90

6,8 bar

8,5 bar

L/S 15HP

1,7-170

5,5 bar

6,8 bar

L/S 24HP

2,4-240

4,1 bar

5,5 bar